De eerste week
29 mei 2026 - Charleville-Mézières, Frankrijk
Ik had het niet beter kunnen treffen: woensdag regende het en donderdag was het zonnestralend lenteweer!
Heerlijk! Ik werd door een paar buren uitgezwaaid, altijd leuk.
Gerry is tot Boxtel met mij meegefietst. Daar hebben we nog even van een koffie met gebak genoten waarna we afscheid hebben genomen.
Ik had de eerste nacht een ‘vrienden op de fiets’ adresje in Valkenswaard. Een aardige vrouw die zo lang als ‘Vrienden op de fiets’ bestaat, al mensen ontvangt. Ik kon daar ook mee-eten.
De dag daarop ging ik naar Hasselt, waar ik bij Nicolette en Stephan kon overnachten. Het was leuk om ze weer te zien. En heerlijk gegeten.
De dag erna had ik een Warmshowers adres aangeschreven, een klein stukje van de route af. Ik was welkom!
Ik kon mijn tent opzetten in de enorme tuin. Een prachtige plek. Er was nog een gezin wat daar ook logeerde, iedereen kon mee-eten! Wat een gastvrijheid op een bijzondere plek!
Ondertussen wordt het wel steeds warmer. Ik kan het wel hebben maar het mag nu toch wel een paar graden minder. Het is heel vermoeiend en bovendien heb ik mijn armen al flink verbrand. Ik kreeg op een camping een tube zonnebrand crème van een aardige vrouw maar toen was het leed inmiddels al geschied. Ik smeer het er toch maar op om erger te voorkomen.
In Mézières kwam ik uit op de stadscamping. Een mooie camping, ook nog niet zo druk. Even de brug over en dan sta je in het mooie oude centrum. Ik was ik al van plan om zeker 2 nachten te blijven. Het is inmiddels al het dubbele geworden. Dat zijn er inmiddels eigenlijk onbedoeld, al bijna 4. Wat blijkt, mijn telefoon was weg! Ik werd ‘s nachts wakker en wilde even op mijn telefoon kijken. Maar waar is dat ding? Nergens te vinden, ‘s nachts alle tassen leeggehaald, alles uit de tent gehaald, nergens te vinden.
Ik maakte al plannen om naar huis te gaan. Ik kan echt niet zonder telefoon! Mijn hele reis staat er op, op Pocket Earth, dat kan ik echt niet missen! Ik zou reddeloos verdwalen! Heeft iemand ‘m dan uit uit mijn tent gejat? Dat had ik toch moeten merken? Dit kan toch niet. De rest van de nacht heb ik niet geslapen. Weer zoeken…
Ik had de volgende dag wel steun aan de overburen gelukkig. Vooral Yvonne heeft al mijn bagage doorgenomen. Niet te vinden. Hoe kan het toch! Ik zou het toch gemerkt moeten hebben als iemand die tent open had gedaan? Ik dacht er al over naar huis gaan… tot dat Dirk voorstelde om een nieuwe telefoon te kopen. Ik kon snel beslissen! Mijn telefoon was al behoorlijk oud en ik had al besloten om na mijn reis een nieuwe aan te schaffen. Dan maar wat eerder. Maar ja, zo’n nieuwe telefoon is ook zo makkelijk niet. Er staat nauwelijks iets op. En een ander nummer waar ik ook niet blij mee ben. Contacten staan er niet op, ik kan geen e-mail versturen en ga zo maar door. ‘s Avonds zat ik enigszins mismoedig te eten-niet eens echt lekker-in het camping restaurantje/snackbar-en te bedenken hoe thuis te komen, of er nog maar eens een nachtje over slapen. Ik stond op, pakte mijn stuurtasje van onder te tafel naar me toe en toen… ja hoor!! Onder het deksel van de stuurtas zit een soort plastic bekleding dat op een paar punten vastzit. En daar heeft mijn telefoon al die tijd gezeten. Nou ja zeg!! Ik was zo opgelucht, ik ben meteen Gerry gaan bellen. Ik moest echt mijn verhaal kwijt!
Ik was ook zo blij en opgelucht. Ik had al steeds het gevoel dat ik iets over het hoofd zag, gestolen kon bijna niet!
Vanmorgen terug geweest en alle gegevens zijn overgezet op mijn nieuwe telefoon. Alleen het nummer is anders. Ik ben er nogal aan verknocht dus straks maar weer even terug. Ik hoor ze al denken: ‘daar heb je ze weer’!
Nou ja, ik ben er dus geweest en ze kunnen er niks aan veranderen. Ik heb daar een contractje van een maand ofzo. Dus tegen die tijd zie ik het dan wel weer. Ik zit nu op mijn oude telefoon te typen en kan het verhaal straks via de wifi versturen. Moet wel werken lijkt me.
Het is hier wel bloedheet. Het is nu wel heel erg. Ik hou wel van wat warmte maar dit is wel wat erg heftig. Ik had ook al geen zonnebrandcrème bij me. Mijn onderarmen zien er niet uit, blaren en losse vellen.
Morgen vertrek ik hier weer, tis mooi geweest en leuke buren heb ik ook niet meer. Dus wegwezen hier. Overigens wel een leuke stad hoor
Charleville-Mezières. Leuke sfeer, mooie oude gebouwen en de camping ligt er vlakbij. Wel wat geluiden van verkeer en muziek in de verte. Maar ach, ik slaap toch wel. Ben op het eind van de dag altijd bekaf. Of ik nou wel of niet fiets!
Nou dat was het dan weer! De kop is er af! Leuk dat jullie mij weer volgen, ik geniet ook van jullie reacties. Tot mijn volgende verhaal!
Yvonne
Veel plezier nog!
Een keer had ik 'm per ongeluk in de ondergrondse container gegooid samen met afval. Nu was het een ouder Nokia type..kwam eigenlijk wel goed uit.
Hoe dan ook je hebt hem terug en dan kun je nu opgelucht aan je reis beginnen.
Ik wens je een mooie nieuwe fietsdag toe morgen
Geniet van je reis, ondanks de schrik van de telefoon! Gelukkig dat je m weer vond!
Wij kamperen in Helvoirt. Als je thuis was geweest , was ik ff een bakkie komen doen . We houden t tegoed!
Ferdy & Angeliene
Stokbroodje, flesje wijn en weer door...
En nergens meer een telefooncel...
Wel een rustig reisje! En met al jouw reiservaringen zou je het vast ook leuk gehad hebben en weer veilig thuis komen.
Het zou te doen zijn, maar eigenlijk is een phone wel heerlijk met al de mogelijkheden die het heeft. Mooie reis verder!🚲
Geen last van ratten daar op de camping of sta je ver genoeg van de rivier af?
Een paar jaar terug zag ik ze er ook overdag lopen.
Ik heb toen een e-mail aan de gemeente gestuurd dat dit toch echt niet kon bij een camping.
Hoe dan ook je hebt hem terug en dan kun je nu opgelucht aan je reis beginnen.
Ik wens je een mooie nieuwe fietsdag toe morgen
Wat een paniek als je de telefoon kwijt bent.
Wat zit er niet op en in!!
Gelukkig weer terug gevonden en nu kun je weer extra genieten.
Je hebt een nieuwe,dat was er anders niet van gekomen.
Goede reis en verheug me weer op je volgende verhaal.
Vooral geen stress!
Lieve groet van Bep
Dus je hebt nu een nieuw nummer?
Hier in Drenthe onweer en storm. Lekker afgekoeld.
Goede reis verder Yvonne!
En pas goed op jezelf
Liefs
Jij wilde zelfs al terug naar den Bosch, - maar je wist - net als Hans en Grietje - de weg niet terug naar huis ! ! En kiezeltjes of broodkorstjes strooien onderweg is ook al eens faliekant mis gegaan . . . . Gelukkig is ná dit incident de zon weer gaan schijnen, - in je hartje én op je armen ! Het maakt nu niet uit of je hier bent, of dáár - Yvonne. Hier in Engelen was het vanmiddag ook 31 graden. Pfffft ! Wij hopen dat je je tocht met veel plezier vervolgt, - en kijken uit naar je volgende reisverslag ! Houdoe wâr !!
Ja herkenbare verhaal met telefoon we worden wat ouder en dan zijn we dingen kwijt!😂😂maar gelukkig is het goed gekomen dank voor je mooie verhaal en succes verder!
Tot de volgende 👋🏻
Groetjes en tot wederhorenXX
Het is voor iedereen warm, en er is ook veel gewaarschuwd voor zonneschijn en de sterkte daarvan, dus smeren maar.
We wensen je veilige en goede kilometers toe, en ontspanning met het vervolgen van je reis liefs en groetjes 👨🦳🧑🦳💚🌹🍀
Fijn dat t nu ok is. Wel spannend verhaal
bof van mooi en té mooi weer,
Gastvrije mensen en niks-meer-aan plekje,
Blijven en gaan
Paniek stress, twijfelen, dubben en dan…. enorme opluchting
Je lichaam en geest zijn al flink aan het werk gezet.
Niet meer verbranden hoor!
Hier zomert het ook flink. Lekker maar er mag onderhand wel wat regen vallen. De straat ligt al vol met verdroogd blad.
Ik fiets in fantasie met je mee vanuit mijn luie stoel
Toi toi en geniet-ze!
Jij sprong op de fiets en het weer werd (te) goed. In het vervolg goed smeren! En gelukkig is je telefoon weer terecht. Dat was echt even paniek. Nu ga je verder met 2 telefoons, dus jou kan niets meer gebeuren. Goede reis verder.
Wat een start …..zou toch wel heeeel jammer geweest zijn om al aan de “ terugreis” te beginnen !! Gelukkig opgelost !
Yvonne wat leuk dat dat je zo vaak positieve en gezellige mensen ontmoet ( dat ben jezelf ook natuurlijk) maar toch …….!
Een hele mooie reis , ben benieuwd wat je allemaal gaat zien enz.!
Liefs, Hanneke
Toch wel fijner om te fietsen met de wetenschap dat jij de telefoon nog hebt.
Nog heel veel trapplezier en tot de volgende avonturen en ontboezemingen…
Geniet van elke dag
Voor ons is het ook niet fijn om jou niet te kunnen volgen ;0)
Veel plezier bikkel!
Veel liefs Maria xx
Gelukkig allemaal goed afgelopen.
En nu maar weer verder fietsen zonder stress want dat kun jij hélemaal niet gebruiken en bovendien heb je er niks aan.
Dus geniet van je tocht en tot de volgende keer!