En weer thuis…
1 augustus 2025 - Den Bosch, Nederland
In Leiden heb ik mijn tentje weer op de camping ‘De Stochemhoeve’ gezet, niet ver van het centrum van Leiden. Twee jaar geleden heb ik daar ook gezeten.
‘De camping is een initiatief van WMO Maatwerk en biedt dagbesteding aan volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemers leveren een belangrijke bijdrage aan sfeer en uitstraling van de camping.’ Aldus internet.
Ik vind het een plezierige plek. De eerste avond was er een trio aan het optreden op het terras. Leuke muziek en bovendien waren ze heel komisch. Ik heb me kostelijk vermaakt.
De volgende dag ben ik naar het centrum gefietst- vlakbij eigenlijk, ik had net zo goed kunnen lopen-naar Nelly. We hebben een leuke dag gehad.
De volgende dag twijfelde ik of ik nog een nachtje op de camping zou blijven maar ik kreeg een berichtje van Eveline. Ook een Wereldfietser en ik ben haar een paar jaar geleden in Duitsland tegen gekomen, onderweg naar Denemarken. Ze nodigde me uit om bij haar te komen overnachten. Ze heeft wel vaker Warmshower gasten dus ze is ook wel gewend aan fietsers over de vloer. Nou, waarom niet, was gezellig en heb daar heerlijk geslapen. Er gaat toch niks boven een echt bed! Nog bedankt Eveline!
Daarna heb ik nog een paar nachten gekampeerd. Mooie natuurcamping, ‘In de oude boomgaard’ tussen Woerden en Oudewater. En de volgend dag ook weer zo’n fantastische plek in Everdingen.
‘Fort Everdingen is de imposante, stoere thuishaven van brouwerij Duits&Lauret. De brouwers serveren hier hun bier aan bezoekers en bieden daarnaast kleine hapjes aan. Het proeflokaal bevindt zich in een van de genieloodsen op het terrein, direct naast het torenfort, en wordt door een glazen tussenwand gescheiden van de brouwinstallatie. Op het fortterrein is verder een camping gesitueerd met een aparte plek voor campers en zijn faciliteiten aanwezig voor het geven van proeverijen, feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten.
Fort Everdingen is een complex dat bestaat uit een natuurterrein van 12 hectare met daarop een aantal gebouwen van militair-historische betekenis. Het fort werd in de 19de eeuw gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In 2015 kwam het in handen van bierbrouwerij Duits&Lauret.’
Ook hier weer dank aan internet.
Ook zo’n mooie plek. Mooi tentenveldje met leuke mensen.
De volgende dag had ik eigenlijk het plan om nog één nachtje te gaan kamperen. Ik had ook al een camping in gedachten. In Geldermalsen had ik een pauze. ik zat lekker aan de cappuccino en een heerlijk stukje taart. Ineens dacht ik: ‘wat ruik ik toch??’ Jawel hoor, de stal! Ik besloot om maar meteen door te fietsen naar huis. Tis mooi geweest!
Wel ben ik onderweg nog uitgebreid op de koffie geweest bij Stef en Anja in Engelen. Was heel gezellig!
En nu weer thuis. Alles is weer uitgepakt, gewassen en de tassen staan weer in de schuur. Ik heb een mooie reis gemaakt. Bij elkaar toch ruim 3500 km. Het is me mee gevallen. Ik was voor het vertrek best een beetje onzeker. Kan en wil ik dit nog wel…nou, ik kan het nog wel. Ik ben een slechte klimmer en dat wordt er in de loop der jaren niet beter op. Maar in Denemarken ging het prima. Het zijn geen steile hellingen maar het golft heel vriendelijk op en neer. Dat kan ik goed aan. Ook het stuk in Zweden ging wel goed, maar ik ben blij dat ik toch niet naar Stockholm ben gefietst. Dat zou behoorlijk zwaar geweest zijn. Henk was er geweest en hij vond het al pittig!
Geen pech aan de fiets gehad, helemaal niks. Ik kan er blind op vertrouwen.
Nou zo gauw als er weer een reisje in de planning zit laat ik het hier wel weten. Iedereen bedankt voor de leuke reacties, ik heb daar erg van genoten.
Yvonne

Veel groeten Maria
Fijn dat je zo'n mooie reis hebt gemaakt.
Wij hebben mooi mee kunnen genieten.
Nu weer lekker slapen in je eigen bed.
Heerlijk!
Tot ziens!👋👋
Nu weer even lekker thuis en benieuwd naar jouw volgende avontuur
Nu weer lekker thuis in je eigen bedje.
Welkom thuis, dank voor je leuke verslagen waar ik van genoten heb.
Mooie reis, veel gezien en beleefd en zo gaande weg 3500 km gefietst. Weinig mensen die jou dat nadoen. En met het klimmen der jaren wordt het ook moeilijker bergklimmen.
Nu dus ‘wel thuis’, uitrusten en de volgende keer lees ik graag weer jouw avontuur.
Wij vertrekken morgenvroeg naar Noorwegen maar dan op de (motor) fiets. Andere koek, ik ga wel aan jou denken. Zie je graag weer als wij terug zijn. Liefs 💋 Corrie
Goed dat je gezond en wel thuis bent gekomen. Laten we gauw een borrel doen met de wandelgroep!
kijk maar wat je weer gaat plannen, we zullen het volgen.
Liefs en groetjes Anneke en Henk
Liefs Pieter
Ik heb ervan genoten een top prestatie weer. Nu lekker thuis nagenieten.
Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn...
Nu neem ik helemáál mijn petje voor je af want dit maakt wel een behoorlijk verschil.
Jij mag dus echt trots zijn op jezelf!!
Geniet thuis van je ongetwijfeld mooie herinneringen en tot onze volgende afspraak!
Kei leuk.
En je weet dat je het kunt en je fietsje ook 😄.
Blijf gezond en in beweging en dan komt de volgende reis ook weer op je pad.
Lieve groetjes uit Venray.
Den Bosch is ook een fijne plek .