De eerste week
25 mei 2025 - Flensburg, Duitsland
De eerste week!
Ruim een week geleden ben ik vertrokken. Na een leuk ‘uitzwaaimomentje’ ben ik rond half elf op de fiets gestapt. Gerry is een stuk met me meegefietst, na koffie met gebak onderweg is zij weer terug naar Den Bosch gefietst.
Na een korte fietsdag, zo’n 45 kilometer kwam ik in Kesteren uit op een natuurcamping. Prachtig plekje, ben er al eerder geweest. Ik had me voor genomen om in 4 dagen naar Emmen te fietsen, zo’n 200 km. Ik heb weinig gefietst de laatste tijd dus ik moest weer er een beetje inkomen. In Lemele kwam ik uit op een wat saaie camping. Ik stond daar tussen de caravans en woonmobiels. Ik was de enige fietser. Uiteindelijk bleek het best gezellig. Ik werd zo hier en daar uitgenodigd op de koffie. Als ik vertel over mijn reisplan krijg ik verbaasde reacties. En: “wat ver, wat goed, wat knap.” Ja wacht maar, ik ben er nog niet! Emmen was de laatste camping in Nederland. Een prachtige, sfeervolle natuurcamping.
En daar heb ik Jos weer ontmoet. Bijgekletst en de volgende dag is zij weer naar huis vertrokken en ik de grens over naar Duitsland. Da’s wel weer even wennen. In Duitsland zijn de campings niet leuk. Saai, groot, ongezellig. En ook nog eens ver uit elkaar. Eergisteren heb ik maar liefst 105 km gefietst. Dat was helemaal niet de bedoeling maar de camping die ik op het oog had was ter ziele. Het was er een bende, ik wilde er nog niet eens gratis overnachten. Dus ik moest wel door. Het viel me reuze mee, was niet eens echt kapot. En trots was ik ook wel! 105 km! Ik had niet gedacht dat ik dat nog zou kunnen! De volgende dag was ik wel kapot, 80 km en bijna voortdurend wind tegen. Ik vind het stuk Duitsland niet zo heel leuk om er doorheen te fietsen. Op de terugweg ga ik toch iets anders verzinnen maar da’s van later zorg. Het weer was redelijk in het begin, het werd wat minder. En ook nog eens flink wind tegen, voor mij een reden om een hotel te boeken. Lekker in een gewoon bed. Daar heb ik goed en lang geslapen.
(Toch, ik moet eerlijk zijn, mijn nieuwe matras thuis ligt beter!) En het was een goeie keus geweest, het heeft best wat geregend die nacht! Ik kon er vanmorgen weer met nieuwe energie tegenaan. Ik sta nu op camping de Bootsman. Ik geloof dat dit al de derde of de vierde keer is dat ik hier bivakkeer. Voor een Duitse camping goed te doen. En weer heb ik veel meer gefietst dan ik van plan was. 93 kilometer met regelmatig een fors windje tegen. En ik had me nog wel zo voorgenomen om niet van die lange dagen te maken. Ligt aan Duitsland, te weinig campings en te ver uit elkaar. Binnenkort maar eens een rustdagje inlassen maar dan moet het wel wat beter weer zijn. Ook de nachten zijn nog koud. Ik trek extra kleren aan en leg m’n donsjackje over mijn schouders over de slaapzak. Ik heb begrepen dat de temperatuur binnenkort weer stijgt. Nou graag maar dan zeker de nacht temperatuur.
O jee, begint het nu ook nog te regenen, dat stond niet op buienradar…grrr
Het was een heftige nacht, regen, wind en koud. Het lukte me nauwelijks om warm te worden. Zelfs niet met al mijn kleren aan. Vandaag is het droog gebleven, gelukkig maar. Ik ben nu wel heel moe, misschien dat ik morgen een rustdagje neem. Veel is hier niet te doen in de buurt geloof ik. Dus ik laat het een beetje afhangen van hoe ik me morgen voel. Ik zit inmiddels al heel dicht bij Denemarken. Nog een dagje fietsen en dan ben ik er.
Camping Jarplund, de laatste camping voor Denemarken. Ook weer een grote camping maar wel met voordelen. Prima sanitair, een supermarkt pal er naast en, heel belangrijk, een fijne binnenzitruimte. Daar zit ik nu al de hele ochtend, met koffie uit de supermarkt. Best een goede plek voor een rustdag. En het heeft al heel wat geregend vanmorgen dus ik ben er blij met deze ruimte. Ik ga nog een koffie halen, misschien nog iets lekkers erbij?
Yvonne

We wensen je beter weer en minder of geen wind. En genieten van de mooie dingen die je tegenkomt.
Wat ben je toch een dapper mens en een doorzetter. Leuk hoor. Ik hoop dat de reis je brengt wat je verwacht, waarschijnlijk een hele mooie en prettige ervaring. Heel veel plezier en tot daarna. Groetjes Els
Ja het weer kan alleen maar beter worden!
Knap hoor, die lange afstanden.
Fijn dat je jezelf een rustdag gegund hebt.
Het regent hier eindelijk en daar zitten wij binnen ook naar te kijken
Josie
Liefs
Jose
is YR.
Leuk om je verhaal te lezen!
Leuk!
Veel succes en plezier verder, Yvonne.
Doordouwer. Wij zien hier in Frankrijk langs de Loire ook veel fietsers en vooral die net als jij… met piepklein tentje, koken op 1 pitje, ook regen hebben en het waait hier ook stevig. En dan kom jij ter sprake en vragen we ons af waar je bent, of het bevalt en wat je allemaal tegen komt.
Weer een duidelijk verhaal en keileuk om te lezen en mooi om je ervaringen weer te lezen.
Heel veel succes en niet teveel km vreten op een dag!
Groeten Geert en Annelies
Succes op je verdere reis.
Groet,
Wolter
Wat leuk om jou weer te mogen volgen op je nieuwe fietsavontuur. Jammer van die wind en regen, zit nu in zeeland en zelfs vandaag op mijn ebike, was het uitkijken geblazen met die harde stormachtige wind, ha ha wat een watje he
Ik kan het niet genoeg zeggen, wat een dappere dodo ben je en wat een doorzettingsvermogen. Sukses met de volgende zoveel kilometers en ik kijk al weer uit naar je volgende verslag
Groetjes Loes
Ik zou het je niet nadoen, je overtreft ons . Knap hoe je reist en je verslag geeft ons een goed beeld. Ik wens je meer wind in de rug toe! Het is leuk om je ook nu weer te volgen, goede reis!!
Ná wind komt . . . . . . ? ?
Ik las het hierboven al; het weer kan alleen maar béter worden de komende tijd !
Het is weer heel leuk jóuw tocht in jóuw schrijfstijl te volgen ! En hé, - je fietst nu al in Denemarken he BIKKEL ! ! Zet 'm óp en geniet er van ! !
Ook in Oldenzaal lezen we je verhaal, ja het weer is de laatste dagen wat tegen vallende, maar je gaat er weer als een bikkel tegenaan chapeau!
Heb een mooie reistijd, we kijken uit naar je verdere verhalen mooie en veilige kilometers toegewenst liefs Anneke en Henk
Wat een mooi reisverhaal heb je weer van ons.
Kijk weer uit naar de volgende.
Veel fiets plezier.
Liefs Bep