Nieuwe tent, leuke ontmoetingen en weer in Nederland.

26 juli 2024 - Lobith, Nederland

Om maar met het minder leuke nieuws te beginnen: de tent! Ik dacht dat ik de oplossing gevonden had maar helaas. De tent stond en wat ik zei: als-ie staat en er staat spanning op het stokkenstelsel dan blijft het wel goed…niet dus!  Het opzetten ging goed,…hij staat! Matje opgeblazen, slaapzak en de rest in de tent!  Zo klaar! Ineens hoorde ik een raar geluid en jawel hoor! Stok weer los! Wel een wonder dat de stok niet dwars door het tentdoek is gegaan. Ik kon wel janken! En kwaad was ik ook! Waarom hebben ze het vorig jaar dan niet goed gemaakt? Mijn vertrouwen in MSR heeft flinke deuken opgelopen.

Een man zag mij worstelen en bood hulp aan. Uiteindelijk met een stuk touw, heel veel ducktape en een enorme haring de tent enigszins recht kunnen zetten. Maar goed dat het niet geregend heeft want daar was-ie zo echt niet tegen bestand. Ik heb er overigens niet minder om geslapen. Voor een nacht gaat dat wel maar er moest wel een oplossing komen. De volgende dag heb ik bij de Decathlon een ander tentje gekocht. Tja, je moet wat! Overigens helemaal geen verkeerd tentje hoor. Lijkt zelfs een beetje op de MSR. Die heb ik vanuit Koblenz opgestuurd naar huis, nou ja, naar mijn buurvrouw Josie. Ze liet me net weten dat het pakje is aangekomen.

In Koblenz ben ik ook nog in de kabelbaan geweest. Vanaf de camping zag ik de gondels af en aan zweven. Eerlijk gezegd was ik toch wel blij dat ik weer heelhuids beneden was. Dit waren wel gesloten cabines waar je met een aantal mensen in kan.

Twee dagen later dwars door Keulen gefietst en gelopen met de fiets aan de hand. Voor de Dom van Keulen gestaan, blijft indrukwekkend ondanks dat-ie in de stijgers staat.

Veel campings waar ik terecht kom in Duitsland zijn groot en druk met campers en caravans. Weinig sfeer. Vaak is er wel een tentenveldje waar je toch wat fietsers of wandelaars ontmoet. Bij Dormagen kwam ik  op een camping, weer aan de Rijn uiteraard, waar ik verwelkomd werd door een paar kippen en een haan. Ik vond ze wat opdringerig maar ze verloren al snel hun belangstelling voor mij. Dit was nou wel een leuke camping!

Niet zo’n soort wat aan een dorp doet denken! Er zat daar ook een Duits echtpaar met kinderen. Ze boden me een kop koffie aan ‘s morgens. Nou aardig!  De man vroeg hoe ik heette. Dat had een reden. Ze wilden even bidden voor het eten en hij vroeg speciaal voor mij om een veilige reis. Nou wat aardig, ik was bijna een beetje ontroerd.

De volgende dag had ik ook wel weer een leuke camping. Zo’n boerencamping waar je je tent naast een tractor op kan zetten. Maar wel met een binnenruimte waar je dingen veilig kan opladen. Daar kwam ik Judith tegen, nota bene ook uit Den Bosch. Ze woont op nog geen steenworp afstand van mij maar we kenden elkaar niet. Was erg gezellig. Ik zal haar vast nog wel eens tegen komen in Den Bosch. Ik heb de laatste dagen toch aardig wat kilometers gefietst

De dag daarna had ik een camping op het oog die alleen nog maar tentjes toe liet. Voor campers en caravans zijn ze gesloten. Nou dat leek me wel wat en dat was het ook! Een enorm veld, ruimte zat! Prachtig, rustig! En ook daar kwam ik een bekende tegen, Betty van de Wereldfietser met haar partner.

Gisteren was ik nog net in Duitsland, zie ik twee fietsers…wat blijkt, zijn dat Marnie en Bart uit Den Bosch. Fervente fietsers. Wat een toeval! Zo leuk! Ik geniet zo van dit soort ontmoetingen! Zij kamperen meestal in het wild. Dat durf ik toch niet goed in mijn eentje.

Ik sta nu net boven Lobith op een camping. Ik ben de enige met een tentje, verder zijn er wat campers maar het is heerlijk rustig hier. Ik heb maar een rustdagje ingelast. Het regende vanmorgen wat maar ze hebben een fijne binnenzitruimte hier waar je ook je telefoon en dergelijke op kan laden.

Tja, nou ben ik dus bijna thuis! Maar ik heb besloten om nog naar Katwijk te fietsen. Dan heb ik de hele Limes route gedaan. Thuis is het een zootje! Ze zijn aan de gevel aan het werken, ik weet niet eens precies wat maar het schijnt veel geluidsoverlast te geven. Hoewel, het is nu bouwvak vakantie geloof ik…Ik zie wel hoe het gaat lopen.

Zo, dit was mijn verhaal weer. Leuk om te weten dat zo veel mensen mij volgen en dan vaak ook nog reageren!

Yvonne

1. Maria Geurts:
    26 juli 2024
    Dag Yvonne, het klinkt gezellig met al die mensen en ook nog uit Den Bosch:.:jammer van die pech met het tentje…maar dat had je snel opgelost..veel plezier met je rondje extra…
    Groeten!! Maria
  2. Jose:
    26 juli 2024
    Leuk Yvonne , jouw verhalen. Ik bewonder je energie. Wij hebben er. Et een week Texel opzitten en een weekFriesland.
    Nog een fijne voortzetting
  3. Annelies Tielemans:
    26 juli 2024
    Ha Yvonne, bedankt maar weer voor je leuke verhaal… je hebt het maar mooi weer gedaan. Nu nog “even” naar Katwijk fietsen om de route te voltooien.
    We wensen jou nog een mooie fietsroute in Nederland en leuke gezellige camping met veel kleine tentjes! 🚴‍♀️🏕️
    Veel plezier nog. Geert en Annelies
  4. Anneke en Henk:
    26 juli 2024
    Yvonne welkom in Nederland, ja even door naar Katwijk daar waar de Oude Rijn de zee ingaat.
    Harinkje happen en terug naar de St. Jan, goede reis en veilige laatste trip stukken toegewenst liefs en groetjes Anneke en Henk
  5. Frans Lammertink:
    26 juli 2024
    Even MSR opgezocht, blijkt dus een tentenmerk te zijn in de duurdere segment…, geen goede reclame!
    Wat een ellende. Kan mij voorstellen dat je daar even goed wanhopig van wordt.
    Maar toch ook nog fijn dat er nog even jou gebeden wordt. Dat gebed is verhoord want jij bent veilig thuis van dit zoveelste fietsavontuur.
    Nou ja, weer thuis, nog even naar Katwijk dan.
    En daarna dan toch hopelijk een beetje rust ondanks de bouwvakkers.
    Groetjes Frans
  6. Ute:
    26 juli 2024
    wunderbar, was du erlebst und wem du begegnest. Aber das hast du dir alles durch radfahren verdient. Liebe Grüße Konrad und Ute
  7. Piet en Nel:
    Hoi Yvonne,

Ja soms zit het mee en soms niet. Maar je hebt een verhaal waardoor we met je meeleven. In Katwijk heb je een leuk klein museum over Engelandvaarders die in WO11 de oversteek hebben gemaakt naar Engeland. Van elke Engelandvaarder is er een foto en of verhaal te lezen. Een oom van mij staat er ook bij. Nog maar veel plezier en leuke ontmoetingen.
  8. Marietje van den Belt:
    Goede reis naar huis🚴👍
  9. Rieki ter Beek:
    Ha Yvonne,

Weer goed gedaan joh, nog een fijne reis het laatste stukje!
  10. Aker:
    Hoi Yvonne,
    Weer een spannend verhaal. Hopelijk is de nieuwe tent waterdicht en belt ie.
    Wat leuk dat je Marnie en Bart tegenkwam. Wat is de wereld soms klein.
    Nu dus weer in ons kikkerlandje....
    Nou leuk naar Katwijk. Het wordt heel mooi weer begreep ik.
    Het boren is VOORBIJ. Was vreselijk. Nu rust denk ik.
    Fijne tijd nog op hopelijk gezellige campings!
  11. Aker:
    26 juli 2024
    Ik schreef belt maar bedoel bevalt.
    En Yvonne, hier spreekt juf Henny, het zijn steigers!
  12. Martien:
    26 juli 2024
    Ik weet niet wanneer je in de buurt bent, maar ik woon vlakbij de Limesroute, echt op een steenworp, in Leiderdorp, dus mocht je een bakkie willen doen, laat het me weten via Messenger bijvoorbeeld
  13. Yvonne:
    26 juli 2024
    Leuk Martien! Ga ik proberen. Je hoort nog van me.
  14. Gerry:
    26 juli 2024
    Wat leuk al die ontmoetingen met bekenden en onbekende die in je buurt wonen.
  15. Bep Groeneveld:
    Hallo Yvonne,
    Na een mooie fietsreis ook weer fijn om thuis te zijn denk ik.
    Volgende week ga ik je appen om weer iets af te spreken om naar Agnes te gaan.
  16. Agnes Lammertink:
    26 juli 2024
    En hier is dan die Agnes.
    Ik verheug mij op alles wat jij te vertellen hebt, Yvonne.
    Niet teveel aan Bep vertellen als jullie in de trein onderweg zijn naar BB want anders heb je misschien geen zin meer om het ook nog eens aan mij te vertellen.
    Ik wil alles maar dan ook echt álles van jouw fietstocht weten. 🤣
    Ben blij dat jullie mij weer komen bezoeken!
    Dus tot dan!!
  17. Els D.:
    27 juli 2024
    Hoi Yvonne, welkom weer terug! Misschien is zo'n gebroken tentje toch een goede aanleiding om weer eens naar huis te komen.🤭 En de Boulevard om niet te vergeten.
  18. Anste:
    27 juli 2024
    welkom terug in Den Bosch !
    Juist op tijd voor de Boulevard !
    Mooie reis weer . . . . . . .
  19. Toos Fr.:
    27 juli 2024
    Wat een pech met zo’n MSR tent. Geen goeie reklame Yvonne. Maar wat een energie heb jij, gewoon opsturen, nieuwe kopen en doorgaan!
    Je bent een topper!!
    Goede reis naar huis en tot bij Maria’s afscheidsfeestje
  20. Antonita De Louw:
    27 juli 2024
    Dank je wel Yvonne dat we weer mee mochten reizen. Die Limes route lijkt me echt wel wat.
    Goede laatste km toegewenst en tot een volgende keer.
  21. Rian:
    27 juli 2024
    Jammer Yvonne dat je bijna thuis bent. Krijgen we geen mooie verhalen meer..... veel plezier nog in Katwijk. Ik hoop dat je het probleem met je tent kunt verhalen. Maar fijn dat je nu een tentje hebt waarin je je hoofd rustig neer kunt leggen. Ontroerend dat er mensen zijn die zo met je mee leven. "Er zijn zoveel mooie en vriendelijke mensen op de wereld" , woorden van jou die ik nimmer zal vergeten en die wij ook ervaren hebben. Ik wens je een veilige thuiskomst en niet teveel rotzooi. Lieve groet Rian
  22. René de Zeeuw:
    27 juli 2024
    Dag Yvonne, wat een leuke ontmoetingen weer, dat maakt de “pech” met de tent weer hanteerbaar nietwaar? En welkom terug in Nederland en veel plezier nog even aan de kust. Groetjes uit la Douce
  23. Maria:
    27 juli 2024
    Je bent een bike-bikkel zoals ik al eerder zei! Fijn dat je het weer leuk hebt gehad :0)
    Tot gauw!
  24. Nellie:
    27 juli 2024
    Wat een gedoe met de tent. Fijn dat je een nieuw tentje hebt kunnen scoren. Bijzonder dat je zoveel bekenden tegenkomt op jouw reis. En nu nog ‘effe’ naar Katwijk te fietsen, lekker uitwaaien aan zee. Veel plezier.
  25. Paul Broeren:
    28 juli 2024
    Leuk verhaal weer, en mooi tentje. Bosschenaren zie je overal wel ergens blijkt dus, haha.
    En ja de stEIgers staan er nog steeds. Nu nog 2 weken rust, vakantie. Onze voorgevels zijn geboord. Bij ons achter nog niet. 12 augustus gaat t circus hier weer verder in de bouw, profiteer en geniet nog effe onderweg. Goede reis.
  26. Erica:
    Dag Yvonne,
    Wij hebben even niets van ons laten horen. Het kwam er niet van. Wel heb ik je verhalen gelezen. Ze zijn leuk om te lezen en het nodigt uit om er meer van te weten. Ik word er nieuwsgierig. Maar ga het zelf niet doen. Je zou je je verhalen moeten bundelen! Te beginnen met je eerste reis. Dan een beschouwing over jezelf. Waarom je dit zo leuk vindt, wat je meeneemt, de overeenkomst tussen jou en al die mensen die zo graag reizen en fietsen. En als je jezelf verveelt in de winter, dan is dit een een hele goede en nuttige tijdsbesteding. Ik help je wel als je motivatie nodig hebt. Kom maar bij ons eten / op de koffie als je straks thuis weg wil zijn vanwege het lawaai.
  27. Marjan:
    28 juli 2024
    Inmiddels ben je misschien al in katwijk of zelfs thuis.
    Ik heb genoten van je verhaal, zo leuk te lezen van al je ontmoetingen.
    Kom je naar het nazomerweekend? Ik hoop het!
  28. Lianne:
    28 juli 2024
    Toevallig hebben we vanavond een gezellige avond gehad met een man uit Bilthoven die jou op een camping Duitsland gesproken heeft. Hij doet de Groene Valleien route andersom als ons. Kleine wereld.
  29. Marianne:
    29 juli 2024
    Yvonne, een goede thuisreis met mooi weer. Wat ik zal missen jouw reisverhalen groetjes Marianne en tot ziens
  30. Richard:
    29 juli 2024
    Hey Yvonne, wat weer een avontuur! Blijf schrijven en blijf vooral fietsen: we kijken uit naar je volgende reis!
    Groetjes uit Zweden.