Regensburg
4 juli 2024 - Regensburg, Duitsland
Nou dat ik in drie of vier dagen in Regensburg zou zijn zoals ik in mijn vorige blog schreef was wel wat erg ambitieus. Ik heb er 6 dagen over gedaan, dat had ik kunnen weten. Het was te ver om in drie dagen te doen. Ik had wel een beetje haast om daar te komen, daarover later meer…
Ik heb toch nog flink moeten trappen en twee keer overdag een enorme bui gehad. De eerste keer was bijna eng. Ik stond onder een viaduct waar de regen in golven doorheen spoelde. En voortdurend onweer, soms een enorme klap. Er stonden nog drie mensen maar tot een leuk gesprek kwam het niet. Ik had ook geen idee of ze bij elkaar hoorden, ze leken alle drie chagrijnig.
Nou ja, ik ook wel denk ik. Er leek geen eind te komen aan de regen, de storm en het onweer. Ik vond het behoorlijk angstaanjagend!
Maar uiteindelijk werd het droog en kon ik verder. Onderweg naar de fietsroute riep een vrachtwagen chauffeur iets naar me, wat ik natuurlijk niet begreep. Aan het begin van de fietsroute werd het me duidelijk. Ik kon er niet eens doorheen! Meteen aan het begin lag er al een halve omgewaaide boom op het pad. Dan maar op de autoweg. Saai en zwaar want ik moest klimmen maar in ieder geval geen wegversperringen.
Ik had al een hotel geboekt in Pilzen. Zag wel aankomen dat het zou gaan regenen en had geen zin om de tent in de nattigheid op te zetten. Heerlijk weer eens in een gewoon bed.
Wel wat gedoe over de fiets, waar die moest staan. Ik moest ‘m maar meenemen naar de kamer vond de man die me inschreef. Nou dat denk ik toch niet! Twee hoog de trap op? Ja daag, mezelf een breuk sjouwen zeker! Uiteindelijk kon-ie in het restaurant staan.
De volgende dag rond dezelfde tijd weer zo’n bui. Laat ik nou net in een winkeltje staan van een Vietnamees stel. Ze waren zo vriendelijk om mij hun wifi code te laten gebruiken. Ik had maar weer een hotel geboekt.
Dit was echt een prachtige plek! In Domazlice, een sfeervolle kleine stad. En het was inmiddels ook weer droog. Mooie kamer, ruim, schoon en uitzicht op een prachtige tuin. Heel veel groen Heerlijk geslapen daar. Ik had bijna de neiging om daar nog een nacht extra te boeken…maar nogmaals, ik wilde snel naar Regensburg.
José uit Venlo had me al eerder laten weten dat zij, -José dus en haar man Frans-, in Regensburg zaten maar ik kon dat niet halen. Ik had er nauwelijks meer aan gedacht totdat ze me weer een berichtje stuurde dat ze langer moesten blijven in verband met autopech. Oh wat leuk!! Wat fijn! Nou ja, niet die autopech maar dat ik ze toch nog zou treffen! Daar had ik nou echt zin in! Dus toch maar een tandje bijzetten.
Het was zo ontzettend gezellig! We hebben een paar hele leuke dagen gehad, Regensburg uitgebreid bekeken, bijgekletst, gelachen. En niet onbelangrijk, heerlijk gegeten. José en Frans koken altijd heerlijk en we zijn een keer uit eten geweest.
Regensburg is een leuke stad, niet te groot, goed te overzien en een prettige sfeer.
Echt een paar hele leuke dagen gehad!
Gisteren zijn ze met een leenauto en de caravan weer richting Venlo vertrokken. Wel weer even wennen alleen…Ik heb nog twee nachtjes bijgeboekt op de camping. Gisteren flink wat regen gehad, vandaag ziet het er iets beter uit, maar warm is het niet. Ik maak er nog maar een paar rustdagen van.
De remmen van mijn fiets deden het niet lekker. Dat voelt niet goed, zeker niet in de afdalingen. Gelukkig vond ik een fietsenmaker die het dezelfde dag nog kon regelen. De remleiding moest ontlucht worden. En remmen dat-ie weer doet! Heerlijk, voelt een stuk veiliger.
Momenteel is het kwart over 6 ‘s avonds en ik lig in de tent en de regen komt gestaag naar beneden. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat het gaat stoppen. Ze hebben hier een binnenruimte waar ook een magnetron staat. Wel makkelijk, ik heb een maaltijd die ik daar kan opwarmen. Dat ga ik dan maar doen. En waarschijnlijk vroeg de slaapzak in vanavond.
Heerlijk geslapen en vanmorgen is het droog maar niet erg warm. Dit wordt mijn 5de nacht op deze camping. Misschien dat ik vanmiddag nog even naar Regensburg fiets. Het centrum is zo’n 5 kilometer hier vandaan.
Morgen vertrek ik weer. Via de Limes route weer richting huis. Maar daar doe ik nog wel een paar weken over hoor!
Ik geniet van alle reacties op mijn verhaaltjes, ga daar dus vooral mee door. Dat stimuleert me iedere keer weer om mijn best te doen op een nieuw verhaal.
Yvonne

Maria
Snap die haast naar Regensburg, want Josee en Frans ontmoeten das pas gezellig!
Wat een luxe zo'n caravan. Hopelijk viel de schade mee voor ze.
Fijne continuering van je mooie avontuurlijke fietsreis.
Alle goeds van Brigitte
Wederom een mooi verhaal en verslag, met alle anderen hoop ik dat het weer voor jou en ons allemaal wat gaat opknappen. Geniet vooral van je trip nog via Limes terug naar
's Hertogenbosch, goede en veilige reis toegewenst uit IJsselstein.
Liefs en groet Anneke en Henk
Mooie stad zo te zien.
Goede reis!
goede reis verder!
Leuk die ontmoeting!
Wat een leuke onderbreking om met José uit Venlo en haar man een paar dagen in Regensburg op te trekken.
Dan voel je je echt een beetje verwend, kan ik mij zo voorstellen.
Alleen fietsen is leuk maar een paar dagen aardig gezelschap is natuurlijk ook niet verkeerd en vooral als je dan ook nog gezellig samen uit eten gaat. 😋
Alvast succes met je volgende blog 😉 en ik ben benieuwd of en wie je op de terugweg nog gaat ontmoeten.
Ik lees het wel weer….👍
Dan is het hier maar saai!
Ik denk dat ik ook maar eens een paar maanden op de fiets moet stappen.
Bedankt voor je mooie verhaal en op naar het volgende.
Liefs Bep
Groet Marietje
goede reis verder weer
Weet dat je met iedere gemaakte meter op de fiets je steeds meer in mijn achting stijgt!! Ik doe het je niet na, geweldig. Fijn dat je het ook leuk en gezellig hebt, leuk om je over een tijdje weer in NL te zien! Liefs, Maria
Ik kan mij jouw belevenissen goed voorstellen temeer ik 12 keer met mijn zwager óók dit soort fietstochten maakte door Europa.
Het constante getrap op de pedalen, berg op, berg af, kou, striemende regen, lekke band, zadelpijn, wind, smorende hitte door brandende zon, zweten, dorst, vermoeid maar o zo tevreden arriveren op een camping of hotel, allemaal ervaringen van de lange afstand fietser. Onvergetelijke ervaringen, daarom, ik blijf je volgen!
hé, na regen komt ook wel weer zonneschijn. Maar soms moet je daar wel lang op wachten. Maar wel gezellig dat je weer een paar dagen met vrienden op pad bent.
Geniet van alles wat op je pad komt.
Hele goede reis terug en groetjes!
Ook heel leuk om de reactie van Ted te lezen. Lieve groet van ons; ook voor Thijs.
Nou Yvonne, goeie reis verder, doe het rustig aan en geniet ervan.
Liefs, José
Angstaanjagend dat verhaal onder viaduct..OMG...niet normaal wat jij allemaal doorstaat vooral met die regen.
Gelukkig maak je ook leuke dingen mee zoals paar dgn met je vrienden. En hoe met voetbal, hou je dat daar ook bij haha
Lieve yvon in ieder geval weer heel bijzonder en leuk je te mogen volgen. En zoals iemand hierboven al schreef, er komt beter weer aan.
Een mooie goede fietsreis terug
Ciao
Knappe fietsprestaties, mooie en minder leuke belevenissen en gezellige ontmoeting heb je weer verzameld voor in je ‘memorie-kistje’. Leuk om te lezen.
Wat weer betreft is het hier niet veel anders denk ik…. hoewel niet zo beangstigend als die onweers- stortbui die je beschreef. Brrr. Groot gelijk om dan af en toe een lekker hotelletje te pakken.
Even iets over het thuisfront ter overweging: de bouwvak hier is van 20 juli tot 5 aug. Dan ligt de renovatie aan ons wooncomplex stil en is het dus rustig. Daarna gaat de herrie naar verwachting pas écht goed los omdat dan pas het drilborend gevelwerk voor voegen (meerwerk!) en muurankers staat gepland. De steigers aan ons blok zullen pas midden september weg zijn werd mij gister meegedeeld. Dat was slikken!
Als ik jou was zou ik juist in die periode (opnieuw) een fietstour gaan maken…. Ik zoek ook weer iets om dan weg te kunnen zijn.
Het is maar een tip…
Heb het nu goed en fiets vooral lekker door!
Groetjes, Ans
Als je zo paar dagen kunt optrekken samen.
Veel regen en onweer lees ik nou ik zit aan kust Normandië daar is het ‘s avonds ook ijskoud !dus het weer is overal in Europa niet best.
Hopelijk met terug reis goed weer veel succes